+31(0)6 271 842 32
 a.vanhaperen@cijferseninzicht.nl

Financiële scanDe Van Haperen Financiële Scan is ontwikkeld om u zonder enige verplichting kennis te laten maken met mij, mijn manier van werken en de voordelen van een financieel adviseur aan uw zijde.

De scan omvat een kennismaking, en een lijst vragen, die u en ik samen afwerken. Het doel van die vragen is om mogelijke pijnpunten en/of verbeterpunten in kaart te brengen. Daarbij houd ik voor ogen dat u, om uw onderneming goed aan te sturen, altijd moet kunnen beschikken over betrouwbare cijfers en inzichten. Issues die aan bod kunnen komen zijn (om er een paar te noemen):

  • Beschikt u maandelijks, binnen een of twee weken na afsluiten van de maand, over de VenW rekening, balans, overzicht van omzetten, brutomarges, klantgegevens en nacalculatiegegevens?
  • Heeft u een structurele aanpak na periodieke analyse van de nacalculaties?
  • Bestuurt u uw bedrijf aan de hand van een jaarplan, op marges, volumes, omzetten en account doelstellingen? Zo niet, zou u dat wenselijk vinden?
  • Functioneert uw administratie als boekhoudafdeling of als strategische informatie provider?
  • Via welke methode houdt u grip op de exploitatiekosten?
  • Hoe verhouden uw kern kengetallen zich dat die van de gemiddelde concullega?
  • Is er behoefte aan, of ruimte voor besparingen in de kosten?

Kortom, we zoeken samen naar strategische sturingsinformatie.

Interesse?

Vraag de Financiële scan via het contactformulier. Binnen 2 werkdagen neem ik contact met u op om een afspraak te maken. Nogmaals, zonder verplichtingen.

Parttime controller

Beschikt uw organisatie niet over een fulltime controller, en biedt uw administratie niet de sturingsinformatie die u nodig heeft als bestuurder, dan kan inhuren van een parttime controller een uitstekende oplossing zijn. Al vanaf 4 uur per maand kan ik het verschil maken tussen wél of niet periodiek de juiste management informatie beschikbaar hebben.

Interim controller

Zit u tijdelijk zonder controller, of hoofd administratie? Of heeft u financiële ondersteuning nodig bij een project, zoals inrichten van nieuwe financiële software of uitvoeren van een kostenrondje? Wilt u de administratieve boel eens flink op orde brengen? Tijdelijk in huis halen van extra kennis via een Interim Controller is dan een slimme optie.

Grip op de kosten

Soms wéét u, soms voelt u, dat er op kosten bespaard kan - of moet - worden. Maar als de informatie, waarop u een besparings-programma baseert ontbreekt, weet u echt niet waar u moet beginnen. Van Haperen is dan dé financiële man aan uw zijde. Ik stel de vragen, zoek de informatie en verschaf u de gewenste cijfers en inzichten. Ofwel: geschikte sturingsinformatie. Ik kom heel vaak situaties tegen, waarin op veel fronten geld kan worden bespaard.

Heldere cijfers

Heldere cijfers is wat u als DGA, directeur of bestuurder nodig hebt. Op elk gewenst moment. Met heldere cijfers kunt u blijven sturen. Soms zijn die heldere cijfers er niet. Na een overname, voor of na 'n fusie, groeispurt of door ziekte van uw controller of administrateur. Als u deze situatie herkent dan heeft u mij nodig. Produceren van Heldere Cijfers, daarin heb ik mij gespecialiseerd. Mijn doel: u in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk inzicht verschaffen.

Nieuws

Tweets

De regels voor de nieuwe NOW3 zijn bekend. Na de Noodmaatregel overbrugging Werkgelegenheid afgekort NOW 1 en NOW is nu meer bekend over de NOW 3. De NOW 3 is ingedeeld in drie tijdvakken. Lees er meer over

LinkedIn

Nieuws

Waarom een financieel controller inschakelen?

Automatische verwerking van bankafschriften. Lees meer...

Waarom een interim financieel controller?Lees

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?