+31(0)6 271 842 32
 a.vanhaperen@cijferseninzicht.nl

Automatische verwerking bankafschriften

Het geautomatiseerde verwerken van bankafschriften is mogelijk. Toch gebruikt een groot gedeelte van de MKB bedrijven dit nog niet. Binnen veel financiële pakketten is het mogelijk om de bankmutaties in te lezen. Of door een directe koppeling of door het downloaden van het bankafschrift in een CAMT53 (of een ouder MT-940 of CSV) formaat.

Door hiermee te werken wordt het werk aangenamer, bespaart tijd en verkleint de kans op fouten. Zeker als het gaat om bankafschriften met vele regels. Er zal nooit een 100% match door de geautomatiseerde verwerking van het bankafschrift en de aflettering met de openstaande posten. Als gebruiker heb je altijd nog de mogelijkheid om de nodige aanpassingen te doen voordat het verwerkt wordt in de administratie.

Waarom een groot gedeelte van het MKB nog niet werkt met een geautomatiseerde verwerking van de bankafschriften, komt waarschijnlijk doordat er te weinig tijd genomen wordt om de processen te verbeteren.  En daardoor elke dag te veel tijd nodig is om het werk af te maken.Parttime controller

Beschikt uw organisatie niet over een fulltime controller, en biedt uw administratie niet de sturingsinformatie die u nodig heeft als bestuurder, dan kan inhuren van een parttime controller een uitstekende oplossing zijn. Al vanaf 4 uur per maand kan ik het verschil maken tussen wél of niet periodiek de juiste management informatie beschikbaar hebben.

Interim controller

Zit u tijdelijk zonder controller, of hoofd administratie? Of heeft u financiële ondersteuning nodig bij een project, zoals inrichten van nieuwe financiële software of uitvoeren van een kostenrondje? Wilt u de administratieve boel eens flink op orde brengen? Tijdelijk in huis halen van extra kennis via een Interim Controller is dan een slimme optie.

Grip op de kosten

Soms wéét u, soms voelt u, dat er op kosten bespaard kan - of moet - worden. Maar als de informatie, waarop u een besparings-programma baseert ontbreekt, weet u echt niet waar u moet beginnen. Van Haperen is dan dé financiële man aan uw zijde. Ik stel de vragen, zoek de informatie en verschaf u de gewenste cijfers en inzichten. Ofwel: geschikte sturingsinformatie. Ik kom heel vaak situaties tegen, waarin op veel fronten geld kan worden bespaard.

Heldere cijfers

Heldere cijfers is wat u als DGA, directeur of bestuurder nodig hebt. Op elk gewenst moment. Met heldere cijfers kunt u blijven sturen. Soms zijn die heldere cijfers er niet. Na een overname, voor of na 'n fusie, groeispurt of door ziekte van uw controller of administrateur. Als u deze situatie herkent dan heeft u mij nodig. Produceren van Heldere Cijfers, daarin heb ik mij gespecialiseerd. Mijn doel: u in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk inzicht verschaffen.

Nieuws

Nieuws

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?