+31(0)6 271 842 32
 a.vanhaperen@cijferseninzicht.nl

Heldere cijfersHeldere cijfers, snelle en tijdige managementinformatie, is wat u als DGA, directeur of bestuurder nodig hebt. Elke dag, elke week, elke maand, elk kwartaal. Met heldere cijfers kunt u scherp aan de wind zeilen, de boot op koers houden.

Soms zijn die heldere cijfers er niet. Na een overname, fusie, groeispurt of door ziekte van uw controller. Als u in deze situatie zit, dan moeten we ‘ns praten. Want produceren van heldere cijfers is mijn passie. Ik ben gespecialiseerd in het verstrekken van duidelijke managementinformatie.

Heldere cijfers: middel, geen doel!

Heldere cijfers zijn geen doel op zich! Het gaat het erom dat u inzicht hebt of krijgt in de financiële positie van uw onderneming, door middel van heldere managementinformatie. Mijn doel is, om u in zo kort mogelijke tijd dat inzicht te verschaffen. Plus, zonodig of gewenst, een adequaat rapportagesysteem. Zodat u kunt blijven sturen.

Twee vormen financiële rapportages

Voordat we aan de slag gaan, is het verstandig als u de keuze maakt uit twee opties:

1.    Keuze voor een eenmalige financiële rapportage

Ik controleer de administratie, verstrek rapportages en neem die – samen met u – grondig door. Samen bespreken we eventuele vervolgstappen. Ik ben daarbij uw sparringpartner. Afhankelijk van uw bedrijfsomvang en de mate waarin de administratie is bijgewerkt, is hiermee één tot enkele dagen mee gemoeid

2.    Keuze voor een periodieke financiële rapportage

Om te komen tot periodiek goede informatie, is een aantal zaken van fundamenteel belang:

  • een goede inrichting en optimaal gebruik van de beschikbare software
  • het zo mogelijk verbeteren van de administratieve processen 
  • het coachen en on-the-job trainen van uw medewerkers 
  • het structureren (organiseren) van vaste standaardrapportages.

Sturingsinformatie, tijdig en betrouwbaar

Door mijn interventie beschikt u periodiek, op vaste geagendeerde momenten, over de noodzakelijke 100% correcte sturingsinformatie. U kunt dan koers houden op basis van betrouwbare gegevens. Zodra de standaardrapportages georganiseerd zijn, en de overdracht van kennis en vaardigheden aan uw administratieve medewerkers heeft plaatsgevonden, is mijn aanwezigheid niet blijvend vereist.

Parttime controller

Beschikt uw organisatie niet over een fulltime controller, en biedt uw administratie niet de sturingsinformatie die u nodig heeft als bestuurder, dan kan inhuren van een parttime controller een uitstekende oplossing zijn. Al vanaf 4 uur per maand kan ik het verschil maken tussen wél of niet periodiek de juiste management informatie beschikbaar hebben.

Interim controller

Zit u tijdelijk zonder controller, of hoofd administratie? Of heeft u financiële ondersteuning nodig bij een project, zoals inrichten van nieuwe financiële software of uitvoeren van een kostenrondje? Wilt u de administratieve boel eens flink op orde brengen? Tijdelijk in huis halen van extra kennis via een Interim Controller is dan een slimme optie.

Grip op de kosten

Soms wéét u, soms voelt u, dat er op kosten bespaard kan - of moet - worden. Maar als de informatie, waarop u een besparings-programma baseert ontbreekt, weet u echt niet waar u moet beginnen. Van Haperen is dan dé financiële man aan uw zijde. Ik stel de vragen, zoek de informatie en verschaf u de gewenste cijfers en inzichten. Ofwel: geschikte sturingsinformatie. Ik kom heel vaak situaties tegen, waarin op veel fronten geld kan worden bespaard.

Heldere cijfers

Heldere cijfers is wat u als DGA, directeur of bestuurder nodig hebt. Op elk gewenst moment. Met heldere cijfers kunt u blijven sturen. Soms zijn die heldere cijfers er niet. Na een overname, voor of na 'n fusie, groeispurt of door ziekte van uw controller of administrateur. Als u deze situatie herkent dan heeft u mij nodig. Produceren van Heldere Cijfers, daarin heb ik mij gespecialiseerd. Mijn doel: u in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk inzicht verschaffen.

Nieuws

Tweets

De regels voor de nieuwe NOW3 zijn bekend. Na de Noodmaatregel overbrugging Werkgelegenheid afgekort NOW 1 en NOW is nu meer bekend over de NOW 3. De NOW 3 is ingedeeld in drie tijdvakken. Lees er meer over

LinkedIn

Nieuws

Waarom een financieel controller inschakelen?

Automatische verwerking van bankafschriften. Lees meer...

Waarom een interim financieel controller?Lees

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?